Kulinaria

Ciasteczka owsiane wg Anny Olson

Dziś do kuchni przyciągnął mnie cudny zapach. Mamusia wzięła się za pieczenie ciasteczek :D Idealnie wpisują się w obecną porę, bo mają wyczuwalny posmak cynamonu. To również zdrowsza alternatywa dla codziennych słodkości ;)

Ciekawostką jest, że szczelnie zamknięte (wg autorki przepisu - nie sprawdzałam) utrzymują swój smak i świeżość przez następnych 10 dni.


Przerwa na ciasteczko

Uwielbiam smak czekolady, a Wy? Co za tym idzie wielbię ciasto brownie i tym podobne przysmaki :D Dzisiejsze ciacha własnie kojarzą mi się z tym smakiem, bo są intensywnie czekoladowe...mmmmm....


4 komentarze:

  1. witaj :)
    właśnie szukałam przepisu na te ciasteczka...myślę o zrobieniu próby przed Świętami...bo wyglądają ślicznie i pewnie smaczne też są !
    oba Twoje blogi zapisuję już sobie :)
    Twoja skrzyneczka bardzo ciekawie wyszła!!
    mogę Ci też polecic, że jeżeli "papierowe" formy np z papieru pakownego przyklejasz zanurz fragment, który będziesz przyklejała w letniej wodzie, potem osusz go papierowym ręcznikime, tym sposobem pozbędziesz się wartstwy lakieru z papieru i będzie bardziej podatny :)
    POZDRAWIAM
    ps. a jak dzieciaczki mi usną przysiądę sobie u Ciebie z kubkiem kawki :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Hej :)

      Miło mi Ciebie gościć, a ma radość tym większa, że Ci się spodobało :D

      Te ciacha jeszcze lepiej wyglądały na oryginalnym zdjęciu - kuleczki ... Hehe ale ja takim mistrzem nie jestem i u mnie zawsze placki :P

      Dziękuję za wskazówkę, bo nie miałam o tym pojęcia. Tak wielu rzeczy dopiero się uczę, ale ta nauka sprawia największą frajdę :D

      Usuń